Før du tager din BC-vest i brug:

Inden du tager din nye vest i brug, skal du sikre at alt fungerer korrekt. Pust vesten op med munden og check for lækager. Montér lavtryks inflatorslangen på din regulators 1. trin. Vær sikker på at det er korrekt gevind, inden du skruer slangen på 1. trinnet. Fyld der efter vesten op med lavtryksinflatoren ind til overtryksventilerne åbner. Check at alle overtryksventiler fungerer korrekt. Check at alle dumpventiler fungerer korrekt ved at trække i udluftningssnoren. Er vesten monteret med dumpventil i toppen af bølgeslangen, trækker du i lavtryksinflatoren indtil luft kommer ud af ventilen oven for bølgeslangen. Kontroller hvordan flaskebåndet skal være samlet, for at sikre flasken bliver korrekt monteret. Tilpas mavebæltet, så det lukker med hele velcro lukningen. Kan lændestøtten justeres, checkes højden på denne.

Klargøring af BC-vesten inden dyk:

Før hvert dyk bør du sikre, alle funktioner på vesten er OK. Tankbåndet bør være vådt, når du monterer flasken. Spænder du flasken på med et tørt flaskebånd, strækker det sig når det bliver vådt. Vesten monteres på flasken, så dit 1. trin ikke rammer dig i nakken under dykket. Sæt lavtryks inflatorslangen på, inden du sætter tryk på 1. trinnet. Pust vesten op med lavtryksinflatoren ind til overtryksventilerne åbner. Check dumpventilerne for korrekt funktion. Forklar din makker, hvordan din vest fungerer og afmonteres i en nødsituation.

Brug af BC-vesten:

Under dykket benytter du vesten til at sikre neutral opdrift. På vej ned lukker du luft ind i vesten, for at kompensere for det stigende tryk og mindre volumen. Benyt altid lavtryks-inflatoren til at fylde luft i vesten. På vej op lukker du luft ud af vesten, for at kompensere for det faldende tryk og der med større volumen. Er der dumpventil oven for bølgeslangen trækker du i inflatoren. De fleste veste med dumpventil i inflatoren er udstyret med envejs ventil, der forhindrer vand i at løbe ind i vesten. I overfladen skal du puste vesten helt op med lavtryksinfla-toren for at få mest mulig opdrift.

Rengøring og opbevaring:

Skyl vesten i ferskvand og tør den af for overskydende vand for at forhindre kalkaflejringer.
Du må aldrig benytte sprit eller andre rengøringsmidler til rengøring. Benyt
B.C. Life til rengøring af vesten.
Vesten skal opbevares på udstyrsbøjlen, let oppustet et tørt køligt sted. Opbevar
aldrig vesten i nærheden af en varmekilde eller i direkte sollys.

Gode råd:

Skyl jævnligt vesten indvendigt og vask den udvendigt med B.C. Life for at undgå salt krystaller og bakterier. Træk aldrig unødigt i bølgeslangen.

Få tilbud og nyheder før din nabo!