Sådan skåner iQ-UV miljøet og producerer bæredygtigt.
"Bæredygtighed og retfærdighed er vigtige for os. Derfor producerer vi udelukkende vores UV-beskyttende tøj i Europa. Korte transportveje, brug af genbrugsmaterialer samt fremragende kvalitet og holdbarhed bidrager til en god CO2-balance. Vi er meget stolte af dette," siger CEO Markus Courtial.

Her er nogle eksempler på, hvad dette præcist betyder:

Cirka ti procent af plastikaffaldet i havet består af spøgelsesnet. Ved at bruge disse net i produktionen, reducereres deres mængde og kan dermed beskytte nogle havdyr mod livstruende konsekvenser.

Brugen af genbrugte PET-flasker reducerer affald. Konkret, med ét kilogram stof, genbruger vi 14 PET-flasker. Det betyder, at når du køber en UV 50+ T-shirt eller Polo-shirt, mindskes affaldsbjerget med 4 PET-flasker.

Der er lave CO2-udledninger i bæredygtig produktion: Da PET-flaskerne ikke bliver forbrændt, sparer iQ-UV tre kilogram CO2-udledning for hvert kilogram stof, der produceres.

Hele produktionen af UV-tøj finder sted i Europa, hvilket betyder, at transportvejene er korte og CO2-udledningerne reduceres og er bæredygtige.

Der er lavt vandforbrug i bæredygtig fremstilling: For at fremstille en iQ-UV T-shirt har vi brug for 18 liter vand, hvorimod en standard bomulds T-shirt typisk bruger 2.750 liter.

 

 

Sikker UV-beskyttelse

Fremragende UV-beskyttelse - TÜV-testet. Sammen med TÜV Rheinland har iQ-UV for første gang fået testet tøj til hverdagsbrug i Tyskland og har fortsat med at optimere det gennem mange års intensiv udvikling. Alle produkter overholder den højeste australsk/newzealandske standard (AS/NZS 4399:2017) UPF 50+ fremragende UV-beskyttelse.

Bæredygtig & Fair

UV-beskyttende tøj er det mest bæredygtige solbeskyttelse. Hver IQ-UV trøje reducerer plastikaffaldsbjerget med op til 40 solcremetuber og sparer tusindvis af liter værdifuldt ferskvand sammenlignet med bomuld. De miljøvenlige materialer indeholder ingen skadelige stoffer, der kunne ende i spildevandet under produktionen. iQ-UV fremstiller deres stoffer og syr deres tøj under fair arbejdsforhold i Frankrig, Italien, Polen og Portugal. Bæredygtighed og retfærdighed er vigtige for iQ-UV.

Genbrugt Plastik Fra Havet

Fiskenet. 78 procent af iQ-UV tøj til vandsport er lavet af genbrugte fiskernet. Cirka ti procent af al plastikaffald i havet er såkaldte spøgelsesnet. Ved at bruge disse fiskenet til iQ-UV produkter reduceres deres mængde, og marinelivet beskyttes mod de livstruende virkninger. Med hver iQ-UV trøje fjerner du - billedligt talt - et stykke plastik fra havet.

Fremstillet i Europa

iQ-UV producerer deres UV-beskyttende tøj i Europa. Dette er vigtigt, fordi de korte transportveje reducerer CO2-udledningen og sikrer fair arbejdsforhold. iQ-UV's høje kvalitetsstandarder og tilfredshedsgaranti er altid sikret takket være de standardiserede EU-produktionsstandarder.

OEKO-TEX

iQ-UV står for høj produktsikkerhed, fremragende kvalitet og holdbarhed. Dette produkt er certificeret i overensstemmelse med Oeko-Tex Standard 100 og er garanteret fri for skadelige stoffer, da der kun bruges forureningsfri materialer i produktionen.

PET-flasker

iQ-UV tøj til fritid og alle udendørs aktiviteter er lavet af 64 procent genbrugte PET-flasker. Denne proces er rent mekanisk uden brug af kemikalier (Tencel - botaniske fibre lavet af fornyelig cellulose). Med hver iQ-UV trøje reducerer du det enorme bjerg af affald fra plastikflasker med fem PET-flasker og reducerer CO²-udledningen fra afbrænding af disse flasker med tre kilogram for hvert kilogram stof. Endnu mere dramatisk - og desværre ikke kendt af mange - er vandforbruget i den konventionelle tøjproduktion. Der bruges i gennemsnit 2.750 liter for at producere en standard bomulds T-shirt, mens der kun bruges 18 liter pr. T-shirt til at genbruge PET-flasker og fremstille iQ-UV materialer. Desuden anvendes der ikke pesticider i produktionen af de genbrugte materialer. Til sammenligning bruges der 167 forskellige pesticider til at producere et kilogram bomuld. Giftige stoffer som du helst ikke vil have på din krop.

Sikkerhed


Sikkerhed i henhold til EU-direktiver. Dette er et testet solbeskyttelsesprodukt fra IQ-UV og overholder den europæiske PPE-forordning (EF) 2016/425 og opfylder standarderne EN ISO 13688:2013 og EN 13758-2:2003+A1:2006 og AS/NZS 4399:2017.

Få tilbud og nyheder før din nabo!