Sådan sikrer du, at masken passer dig:

Sæt masken ind på ansigtet og check i et spejl, at der ikke er hudfolder ved maskeskørtet. Træk vejret let ind igennem næsen, så du suger masken fast til ansigtet. Masken skal blive siddende helt tæt til ansigtet, så længe du holder vejret. Falder masken af passer den ikke.

Før du tager din maske i brug:

Inden du tager din nye maske i brug, bør du rengøre glasset for eventuel silikone. Til rengøring skal du bruge tandpasta. Tag en lille smule på en finger og gnid grundigt på hele glasfladen indvendigt i masken. Tandpasta indeholder slibemidler, der uden at ridse glasset, fjerner den hinde af silikone, der findes på glasset.

Klargøring af maske til snorkling og dykning:

Før hvert dyk bør du sikre, at nakkeremmen er hel og ubeskadiget. Tilpas remmen så den holder masken på plads uden at stramme.
For at undgå dug på indersiden af glasset, skal du benytte anti-dug. Anti-dug midlet påføres det tørre glas indvendigt. Fordel væsken jævnt over hele glasfalden og lad tørre 10-15 sekunder, skyl der efter masken let i vand. Dette bør udføres umiddelbart inden masken skal benyttes. Glasset bør ikke tørre inden masken benyttes. Læg eventuelt masken i en spand med vand,
indtil den skal bruges. Tørrer glasset, kan der dannes dug under brug. Anti-dug midlerne forhindrer bakterievækst i kanterne imellem glas og maskeskørt, samt dannelse af nyt silikonelag på indersiden af glasset.
ADVARSEL - Undgå at give maskeglasset hårde slag og spring aldrig på hovedet i vandet med masken på.

Klargøring af snorklen:

Snorklen skal monteres i venstre side af masken. Maskeremmen afmonteres i venstre side af masken og snorklen eller snorkelholderen monteres. Placeringen af snorklen afprøves og tilpasses efter behov.

Brug af snorklen:

Træk altid vejret forsigtigt, for at forhindre vand i luftvejene. Du må aldrig hyperventilere mere end 3 maksimalt 4 gange, inden du dykker ned. Pust kraftigt for at tømme snorklen i overfladen og vær forsigtig ved den første indånding.

Rengøring og opbevaring:

Efter brug skal du skylle udstyret i ferskvand og tørre det af for overskydende vand, for at forhindre kalkaflejringer. Du må aldrig benytte sprit eller andre rengøringsmidler til rengøring.
Udstyret skal opbevares et tørt køligt sted. Opbevar aldrig udstyret i nærheden af en varmekilde eller i direkte sollys.

Gode råd:

På vej til og fra dykstedet skal du hænge masken rundt halsen - der ved har du begge hænder fri og masken bliver ikke væk, hvis du mister fodfæstet. Sæt aldrig din maske i panden - den falder let af og bliver væk.
Behold altid masken på, når du er i vandet. Det er et tegn til erfarne dykkere at alt er OK, desuden undgår du vand i øjnene og kan nemmere orientere dig.
Når du ikke har din maske på, skal den opbevares i maskekassen for at undgå den bliver ridset eller ødelagt. Undgå sand i udstyret, det ridser og forårsager utætheder.

Få tilbud og nyheder før din nabo!